Victoriaans

De Victoriaanse periode liep parallel met de heerschappij van de Engelse koningin Victoria (1837-1901). Een enorme hoeveelheid prachtige sieraden werden geproduceerd tijdens deze bijna 70 jaar. Victoriaanse sieraden zijn niet per se in het Verenigd Koninkrijk gemaakt. De term "Victoriaanse sieraden" word ook gebruikt voor Europese sieraden gemaakt in de 19e eeuw.


De Victoriaanse juwelen hadden vaak het thema natuur, geschiedenis, en emotie. Dit alles met een grote dosis aan symboliek. De Victoriaanse periode stond bekend om haar geslotenheid. Emotionele uitingen werden dan ook vaak verwerkt in de juwelen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. haar sieraden en rouwsieraden.

De natuur was een bron van inspiratie voor de Victoriaanse sieraden. Vaak in de vorm van bloemen, bomen, dieren en insecten. Symbolen van geluk waren ook erg populair Zoals het klavertje, hoefijzers en kruisen.

Tijdens de eerste jaren van de Victoriaanse periode werden sieraden gemaakt in gotische en renaissance stijl. De juwelen van die periode werden vaak geaccentueerd met parels en koraal. In middelste periode waren de juwelen vaak opzichtig en versierd met Zuid Afrikaanse diamanten en parels. De dood van Prins Albert (1861) luide de laatste periode in. Donkeren rouwsieraden met sombere tinkten werd de mode. Zwarte email, Onyx en rode granaat zijn typische voorbeelden uit deze periode.

Eigen atelier

Werkplaats en ontwerp


Juwelier Jack de Rooy
Postelstraat 73
5211DX 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer 06 24272620

Openingstijden:
Donderdag 11:00 tot 17:30
Vrijdag 10:00 tot 17:30
Zaterdag 10:00 tot 17:30

Afspraak maken?

Op de hoogte blijven van ons aanbod?